יום ראשון, 12 בספטמבר 2010

עוגת סולת במילוי שקדים צימוקים ושומשום.

.
חומרים:


4ביצים.

כוס סוכר.

כוס סולת

3/4 כוס קוקוס

11/2 כוסות קמח תופח או רגיל עם תוספת כפית אבקת אפיה.

כפית תמצית וניל

250 גרם חמאה או כוס שמן.

חצי כוס מיץ תפוזים.

למילוי......כוס שומשום ...כוס צימוקים....כוס שקדים גרוסים...כף קינמון..

אופן ההכנה.

להקציף את הביצים עם הסוכר מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים .וממשיכים לערבל כ-5דקות  משמנים תבנית עגולה גדולה או מלבנית ,מחצית מהעיסה שמים
בתבנית ומעל מפזרים את המילוי בשכבה אחידה ומעל שמים את יתר העיסה מישרים .אופים בחום של 180 מעלות
כ45 דקות או שבעוגה מזהיבה ...

בנתיים מכינים את הסירופ ,מרתיחים כוס סוכר 2כוסות מים .מוסיפים מיץ לימון מחצי לימון.
ממשיכים לבשל עד שמתקבל סירופ מעט סמיך.

שהעוגה יוצאת מהתנור ישר לחתוך למרובעים או מעוינים ולישפוך את הסירופ בנדיבות (ממש אמבטיה)
לתת לעוגה להתקרר ולהכניס למקרר.

חג שמח
לינדוש.















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית